Osse dirigent Simon Tinnebroek (85) gelauwerd met gouden Gregoriusspeld

Beeldje

OSS – In een bijna volle Osse Jozefkerk kreeg de 85-jarige dirigent Simon Tinnebroek zondagochtend de gouden speld van verdienste van de Gregorius Vereniging. Al ruim 65 jaar zet de Ossenaar met Tilburgse roots zich in voor de kerkmuziek: hij dirigeerde in die tijd tal van koren in zijn geboortestad, in Oss en ook in Demen.

Momenteel heeft Simon Tinnebroek nog 3 (kerk)koren onder zijn hoede: het Canticum Novum en het Gelegenheidskoor van de Titus Brandsmaparochie en eens per maand het Osse Sterreboskoor. Met name met het herenkoor maakt hij nog vocale uitstapjes naar De Wellen in Oss en De Nieuwe Hoeve in Schaijk. Tijdens haar feestrede aan het eind van de drukbezochte viering ging Ineke Broers namens de parochie in op al deze werkzaamheden. “Als dirigent van ons Gelegenheidskoor, dat zingt bij rouwdiensten en ziekenmiddagen, dirigeerde je in een paar jaar tijd al honderd uitvaarten. Dat waren soms confronterende diensten, want natuurlijk gaan bij een uitvaart of avondwake je gedachten ook naar Marianne die je 3 jaar geleden hebt moeten afstaan.”S toespraak 2

In zijn dankwoord ging de jubilaris in op het thema ‘talenten’. “Ieder van ons heeft die meegekregen. Het is goed om die talenten te benutten en vooral ook te delen zodat we samen een betere wereld kunnen maken.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s